Măcar în vis să ne-ntâlnim și noi

Măcar în vis să ne-ntâlnim și noi

Cred că fiecare om are un suflet-pereche. Și că uneori aceștia se găsesc și își continuă rostul vieții pe același drum, împreună, dar că adesea ei nu se întâlnesc niciodată, deși sunt acolo, nu prea departe… sau în colțuri diferite de lume și se știu că sunt, că există… Numai că destinul, viața, alegerile poate, ceva… schimbă cursul acestor suflete predestinate, astfel încât ele nu se mai găsesc.

Rămânem apoi tot restul vieții singuri. Legați de alții prin obligații și căsnicii, prin copii și obișnuință, prin tot felul de legături justificabile, dar singuri. Ne trezim în fața unor sentimente pe care nu știm cum să le trăim, cum să conviețium cu ele… căci nu am mai fost puși în situația să iubim un om, dar să nu putem împărtăși asta, să nu-l putem avea. Iar singurătatea devine tot mai grea cu fiecare zi ce trece…

Poate l-am întâlnit cândva și ne-am înțeles perfect unul pe altul, dar a trebuit să îl lăsăm să plece, pentru că… motivele nici nu mai contează, iar mai târziu, unul nu mai vrea sau nu mai poate. Ne rămâne doar, seara la culcare, după ce stingem becul, să închidem ochii și să ne deschidem sufletul spre o lume croită de noi, unde inventăm scenarii cu el, cu ea, așa cum am vrea să fie, de fapt. Nu dormim, dar e un vis și ăsta, iar acolo ne întâlnim în fiecare seară. Noaptea devine un loc foarte spațios, cu multe lucruri adunate în ea, iar omul după care tânjim, centrul acelei lumi fragile, chiar dacă un simplu turist în noaptea noastră. Astfel învățăm să trăim cu acea nevoie de sufletul nostru pereche, dar, în lipsa lui, iar dimineața să ne dorim de fiecare dată să fi fost acolo, lângă noi.

După ani mulți, când deja ne-am împăcat cu soarta, și când sufletul nu mai poate și dă pe dinafară de atâtea gânduri, reușim să le punem în cuvinte…

Știu că exiști. Știu că ești acolo…. Că oarecum simți că mă gândesc la tine. Și că mă înțelegi când îți spun că, deși nu ne-am văzut niciodată, și nu ne vom întâlni nicicând, deși nu vom râde… nu vom plânge împreună, eu te iubesc… Aici, acum, chiar în această clipă te iubesc… pe tine. Și o fac din toată inima.

Sunt doar rânduri pe hârtie… Dar tu știi mai bine.

MK

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s